تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
مجله دلتا

مجله دلتا

همه چیز در مورد همه چیز

قوانین راهنمایی و رانندگی که از آن بی‌خبرید!

برخی قوانین راهنمایی و رانندگی هستند که هر راننده‌ای باید از آن‌ها مطلع باشد.

قوانین رانندگی

قوانین راهنمایی و رانندگی نکات متعددی دارد که هر راننده‌ای باید درباره آن‌ها آگاهی داشته باشد، اما بسیاری از افراد از قوانین راهنمایی و رانندگی بی‌اطلاع هستند. در این نوشتار از مجله اینترنتی دلتا به بررسی قوانین راهنمایی و رانندگی که باید درباره آن بدانید می‌پردازیم.

قوانین راهنمایی و رانندگی

اگرچه به همراه داشتن گواهینامه، کارت ماشین، بیمه و معاینه فنی برای رانندگان ضروری است، اما آن‌ها باید بدانند برخلاف تصور عمومی و رایج به همراه نداشتن این مدارک، دلیلی برای انتقال خودرو به پارکینگ نیست. بر اساس ماده ۹ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی اگر یکی از مدارک شناسایی، شناسنامه یا حتی یک کارت شناسایی معتبر، همراه راننده باشد، ماموران راهنمایی و رانندگی مکلف هستند بدون توقف خودرو، مدارک را اخذ کنند و رسید ارائه دهند. راننده خودرو می‌تواند بعد از اخذ این مدارک، سایر مدارک را به اداره راهنمایی و رانندگی ارائه دهد و مدرک شناسایی خود را مسترد کند. البته ماموران مکلف هستند مدارک اخذ شده از راننده‌ای را که ساکن شهر دیگری است، ظرف ۴۸ ساعت به راهنمایی و رانندگی محل اقامت او ارسال کنند.

(برای مشاوره حقوقی در خصوص جرایم رانندگی از طریق بخش پرسش و پاسخ مجله دلتا با ما همراه باشید.)

طبق قانون ماموران راهنمایی و رانندگی حق ندارند در حضور راننده خودرو او را به پارکینگ منتقل کنند. باید به این موضوع توجه داشت که در صورت حمل خودرو با جرثقیل توسط مامورین راهنمایی و رانندگی، اگر قبل از حمل یا حتی در حین حمل خودرو، مالک آن حاضر شود، ماموران موظف هستند ضمن صدور قبض جریمه، خودرو را به او تحویل دهند. در صورت تحویل ندادن خودرو می‌توانید به مامور گوشزد کنید که مطابق تبصره ۲ماده ۱۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی او چنین حقی ندارد.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب دیه تصادفات رانندگی را چگونه بگیریم؟، مجله حقوقی دلتا را دنبال کنید.

همچنین بخوانید:

حمل خودرو با جرثقیل در حضور راننده قانونی است؟

قانون جدید تصادف در تاریکی

حق حبس مهریه و شرایط آن

طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

تهیه جهیزیه بر عهده زن است یا شوهر؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله حقوقی,قوانین راهنمایی و رانندگی,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 6 بهمن 1399ساعت 15:47 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 62 | |

پرداخت دیه در تصادفات رانندگی

دیه به معنای جبران خسارت مالی در مقابل صدمه‌ وارد شده به فرد است.

پرداخت دیه در تصادف رانندگی

در پرداخت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی با دو مبحث پرداخت خسارت‌ بدنی و پرداخت دیه مواجه هستیم. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی پرداخت دیه در تصادف رانندگی می‌پردازیم.

قوانین پرداخت دیه در تصادف منجر به جراحت

ماده ۱۶ قانون اصلاح بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه بیان‌گر آن است که اگر در تصادفات رانندگی که تنها موجب آسیب دیدگی شده اما شخصی فوت نکرده است، صندوق تامین خسارت‌های بدنی یا بیمه‌‎‌کننده وسیله نقلیه‌ فرد مقصر باید بعد از دریافت کردن گزارش کارشناسی راهنمایی و رانندگی یا گزارش پزشک قانونی (تنها در صورت لزوم) حداقل پنجاه درصد از دیه تقریب‌ زده را به شخص ثالث مورد خسارت بپردازد.

پرداخت دیه در تصادف رانندگی

قوانین پرداخت دیه در تصادف رانندگی منجر به فوت

تصادفاتی که متاسفانه به مرگ منتهی می‌شوند دو جنبه عمومی و خصوصی دارند که جنبه عمومی مجازات حبس کشیدن یا مجازات به شکل نقدی است. مجازات خصوصی آن پرداخت دیه و در صورتی‌که اولیای دم درخواست مطالبه کنند قابل اجرا و پرداخت است.

  • مطابق قانون مجازات اسلامی ماده ۷۱۴ هرگاه بی‌احتیاطی یا نداشتن مهارت کافی راننده برای هر وسیله‌ نقلیه‌ای به قتل غیرعمد منتهی شود فرد به شش ماه تا سه سال حبس و علاوه بر آن پرداخت دیه (در شرایطی که اولیا دم درخواست کنند) محکوم می‌‌شود.
  • تصادفات رانندگی منجر به قتل، قتل به صورت غیرعمدی محسوب شده و مقصر ضامن پرداخت دیه به صورت تمام و کمال است.
  • شرکت‌های بیمه طبق بیمه‌نامه متعلق به فرد مسئولیت پرداخت دیه را بر عهده دارند، با این حال این خسارات باید در حکم دادگاه قید شده باشد، چون در غیر این صورت اداره بیمه خود را موظف به پرداخت نمی‌داند.
  • برای حالتی که هزینه‌ها مازاد بر دیه هستند برای مثال هزینه بیمارستان با این که بین دادگاه‌ها اختلاف رویه وجود دارد، ولی این هزینه‌ها مازاد بر دیه قابل مطالبه بوده و فرد زیان‌دیده می‌تواند با تسلیم دادخواست حقوقی، این هزینه‌ها را از مقصر درخواست کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب قتل در تصادفات رانندگی چه مجازاتی دارد؟ را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

مجازات توهین به کارمند دولت

تهیه جهیزیه بر عهده زن است یا شوهر؟

بخشی از مهریه را می‌توان بخشید؟

 

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله حقوقی,دیه,تصادف,رانندگی ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 28 بهمن 1399ساعت 16:50 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 34 | |

مجازات رانندگی بدون گواهینامه

 در صورتی که شخص بدون داشتن گواهینامه اقدام به رانندگی کند، مطابق قانون، عمل او جرم بوده و محکوم به حبس، جزای نقدی و در بعضی موارد هر دو مجازات محکوم می‌شود.

رانندگی بدون گواهینامه

رانندگی با وسایل نقلیه تابع قوانین و مقرراتی است که افراد ملزم به رعایت آن هستند. در صورتی که حادثه‌ای در رابطه با وسایل نقلیه رخ دهد، مسئولیت آن متوجه کسی است که از آن استفاده می‌کند. همه افراد برای رانندگی و استفاده از وسایل نقلیه باید گواهینامه داشته باشند. رانندگی بدون گواهینامه عواقبی را در پی دارد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی مجازات رانندگی بدون گواهینامه می‌پردازیم.

مجازات رانندگی بدون گواهینامه

برای مجازات رانندگی بدون گواهینامه، دو نوع مجازات در دو قانون در نظر گرفته شده است. یکی در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و دیگری در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی. مجازات رانندگی بدون گواهینامه با توجه به این دو قانون عبارتند از:

  • قانون مجازات اسلامی: در ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی، این مجازات اینگونه بیان شده است: «هر کس بدون گواهینامه رسمی به رانندگی و یا تصدی وسایل موتوری که مستلزم داشتن گواهینامه مخصوص است، اقدام کند و همچنین هر کس که به موجب حکم دادگاه از رانندگی وسایل نقلیه موتوری ممنوع باشد و اقدام به رانندگی با وسایل نقلیه موتوری کند، برای بار اول به حبس تعزیری تا دو ماه یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال و یا هر دو مجازات و در صورت ارتکاب مجدد به دو تا شش ماه حبس محکوم خواهد ‌شد.» مجازات حبس در این قانون بر اساس بند ۱ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت می‌تواند به جزای نقدی تبدیل ‌شود.
  • قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی: در ماده ۱۰ این قانون چنین بیان شده‌است: در صورتی ‌که راننده بدون داشتن گواهینامه اقدام به رانندگی کند، وسیله نقلیه متوقف و راننده به مرجع قضایی معرفی می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب  “نکات حقوقی خرید خودرو دست دوم” را مطالعه کنید.

با مجله حقوقی دلتا همراه باشید

 

موضوع :
برچسب ها : مجله دلتا,مجله حقوقی,گواهینامه,رانندگی,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 11 فروردين 1400ساعت 15:01 توسط مجله دلتا | تعداد بازديد : 47 | |


صفحه قبل 1 صفحه بعد